IMG_2747

Naturgruppe for de eldste

I Torvbråten Kanvas-barnehage er vi så heldige at vi har vår egen Naturgruppe. Vi holder til i vårt eget hus på baksiden av hovedbygget. Her går alle Elgene, det vil si alle skolestartene. Barna har egne plasser i hytta med klær og utstyr. Det er her de blir levert om morgenen og hentet på ettermiddagen.

På Naturgruppa legger vi stor vekt på det å være ute og bruke den fantastiske skogen som starter rett bak barnehagen. Sommerstid går vi til fots langs lysløypa og stier, vinterstid så spenner vi på oss skiene og tar oss avgårde i lysløypa.Vi er opptatt av at barna skal oppleve gleden ved å være ute og oppleve årstidene. Enten det er sol og solfaktor 50 vær eller minusgrader og sludd.

Når vi beveger oss i skogen er vi opptatt av å fremme barnas motorikk og mestringsfølelse. Stiene vi går, eller snarveiene, er over stokk og stein i godt og dårlig vær. Barna klatrer i trærne, steiner eller bratte skråninger.

Siden vi er så mye ute opplever vi at det er mindre sykdom, både blant barn og personalet.

Selv om vi er en Naturgruppe og har fokus på de gode opplevelsene ute, så betyr ikke dette at vi ikke gjør de samme tingene som man kan gjøre inne. Barna får bygge med lego, tegn, pusle puslespill og spille spill. Vi har også ett tett arbeid med skolen som foreksempel Lesevenn og gamle barn fest.